O nama O Nemačkoj Putovanje u Nemačku Galerija Korisni linkovi Press Kontakt
Mapa
Willkommen in Deutschland
EU 2007
Kako konkurisati?
 
 
 
 
 
 
 

Srednjoškolci od 15 do 18 godina

 

U okviru projekta "Dobrodošli u Nemačku" Nemačka organizacija za tehničku saradnju  (GTZ) u saradnji sa  Nemačkim saveznoim ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) poslaće do 150 učenika srednjih škola iz Srbije na studijsko putovanje u Nemačku u naredne dve godine.

Prva dva putovanja na koja ide 50 učenika će se odvijati u periodu od 15. do 22. aprila 2007. godine. Grupa učenika koji se obrazuju u profilu poslovni administrator će ići u Karlsrue a druga grupa koja je prošla obuku za vršnjačku medijaciju i za aktivnosti u školskim parlamentima ići će u Ofenbah blizu Frankfurta na Majni.

Cilj projekta je da se mladim ljudima omogući da prošire svoja intelektualna, društvena i kulturološka znanja kroz posete partnerskim odeljenjima u nemačkim srednjim i ekonomskim školama kao i omladinskim centrima. 

Program razmene učenika nadgrađuje se na strukturu i iskustvo dva GTZ-ova projekta koja su deo programa nemačke razvojne saradnje u Srbiji: oba projekta, to jest "Reforma srednjeg stručnog obrazovanja" i "Transformacija sukoba i osnaživanje mladih" sprovode se u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sporta.

 

Informacije o putovanju u Karlsrue koje organizuje  GTZ projekat srednjeg stručnog obrazovanja (VET)

Informacije o putu u Ofenbah na Majni koji organizuje GTZ projekat Transformacija sukoba i osnaživanje mladih (CTYE)