O nama O Nemačkoj Putovanje u Nemačku Galerija Korisni linkovi Press Kontakt
Mapa
Willkommen in Deutschland
EU 2007
Kako konkurisati?
 
Ambasada SR Nemačke u Srbiji
BMZ
Pakt za stabilnost za JI Evopu
Drzavna kancelarija Bavarske
Evropski pokret u Srbiji
GIZ
Bayhost
BMZ
Politicke fondacije
 
 
Fondacija Hans Seidel
Hans Zajdel fondacija osnovana je 1967. godine kao nemačka politička fondacija sa sedištem u Minhenu u službi demokratije, mira i razvoja.
Srednja, južna i jugoistočna Evropa predstavljaju važno težište u međunarodnim projektima Hans Zajdel fondacije.
U Srbiji delovanje naše Fondacije usmereno je na stabilizaciju napora u okviru demokratizacije, na izgradnju pluralističkog društva, kao i na međuregionalnu saradnju kao faktora stabilnosti i bezbednosti. Našim savetodavnim angažovanjima doprinosimo konsolidaciji procesa integracije u institucionalnim i društvenopolitičkim oblastima. Pitanja decentralizacije, lokalne samouprave i unapređenja komunalne privrede takođe čine stubove nosioce naših aktivnosti.
U smislu prevencije kriza, minimiziranje konflikta i demokratske stabilizacije, Hans Zajdel fondacija je 2001. godine neposredno nakon obaranja Miloševićevog režima otpočela sa radom u okviru projekta u Srbiji i u Crnoj Gori. Seminari i savetovanja se sprovode širom obe države. Postavljeni cilj svih manifestacija u zemlji projekta ostaje pružanje podrške Srbiji u naporima oko integracije u strukture Evropske unije, a posebno pomoć u okviru prilagođavanja EU standardima. Pri tome je fokus usmeren na oblast reforme komunalne uprave kao osnovnog stuba demokratskih promena.
Seminari i savetovanja treba da doprinesu uspostavljanju transparentne, funkcionalne uprave na centralnom i komunalnom nivou, koja je orijentisana prema postulatima pravne države i pre svega bliska građanima. Ove aktivnosti praćene su seminarima i obukom u oblasti unutrašnje bezbednosti. Demokratija u skladu sa pravnom državom i unutrašnja bezbednost međusobno se uslovljavaju i od izvanrednog su značaja za građanina.
Kooperacioni partneri u Srbiji su izabrane opštinske uprave, srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova sa odgovarajućim organizacionim jedinicama policije, Kancelarija Vlade republike Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji, univerziteti u Beogradu i Kragujevcu, kao i drugi naučni instituti, npr. "Centar za razvoj ljudskih resursa" i "Institut za ekonomsku i socijalnu politiku"
 
www.hss.de