O nama O Nemačkoj Putovanje u Nemačku Galerija Korisni linkovi Press Kontakt
Mapa
Willkommen in Deutschland
EU 2007
Kako konkurisati?
 
Ambasada SR Nemačke u Srbiji
BMZ
Pakt za stabilnost za JI Evopu
Drzavna kancelarija Bavarske
Evropski pokret u Srbiji
BMZ
Bayhost
BMZ
Politicke fondacije
 
 
Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GTZ)
Pedagoško društvo Srbije
Pedagoško društvo Srbije je dobrovoljna strukovna organizacija diplomiranih pedagoga, odnosno profesora pedagogije i drugih koji stručno i naučno proučavaju vaspitanje i obrazovanje osnovano 1949. godine.
Osnovna misija rada društva je da doprinosi profesionalnom razvoju i napredovanju svojih članova, kao i njihovom aktivnom uključivanju u tokove kretanja i razvoja sistemske tranzicije obrazovne politike naše zemlje.
Društvo svoju misiju sprovodi kroz sledeće aktivnosti:
organizacija i sprovođenje seminara, tribina i ostalih vidova stručnog usavršavanja članova Društva, prosvetnih radnika i svih ostalih koji su zainteresovani za probleme vaspitno - obrazovnog rada
izdavanje časopisa ''Nastava i vaspitanje''
izdavanje knjiga u ediciji ''Mala pedagoška biblioteka'' i posebnih izdanja
uređivanje sajta www.pedagog.org.rs
rad na preventivnim programima za mlade
razvoj i implementacija različitih programa za profesionalce i mlade (vršnjačka medijacija, prevencija prestupničkog ponašanja, medijacija i deca sa smetnjama u razvoju i dr.)
Pedagoško društvo je lider u oblasti obrazovanja. Svi članovi Društva su uključeni u stalni proces učenja, kreirajući i realizujući kvalitetno obrazovanje za sve. Takvo Društvo, otvoreno i pristupačno, postaje centar za permanentno učenje svih koji učestvuju i kojima je stalo do procesa obrazovanja kao strateškog interesa razvoja demokratskog društva u Srbiji.
www.pedagog.org.yu/