O nama O Nemačkoj Putovanje u Nemačku Galerija Korisni linkovi Press Kontakt
Mapa
Willkommen in Deutschland
EU 2007
Kako konkurisati?
 
Ambasada SR Nemačke u Srbiji
BMZ
Pakt za stabilnost za JI Evopu
Drzavna kancelarija Bavarske
Evropski pokret u Srbiji
BMZ
Bayhost
BMZ
Politicke fondacije
 
 
Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GTZ)
Transformacija sukoba i jačanje mladih u Srbiji
U ime Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke – BMZ, GTZ implementira projekat Transformacija sukoba i jačanje mladih u Srbiji.
Projekat saradjuje sa Ministarstvom prosvete i sporta Republike Srbije, pre svega u promociji nenasilnog ponašanja i prevenciji konflikata, u organizovanju aktivnosti za mlade i njihovo jačanje, u podršci ostvarivanju njihovih inicijativa, kao i u unapredjenju funkcionisanja učeničkih parlamenata.
Ciljna grupa projekta su mladi oba pola iz odabranih regija (Beograd, zapadna Srbija, pre svega, Užice i Sandžak, južna Srbija i Vojvodina, naročito Subotica) i pripadnici različitih etničkih zajednica u Srbiji, uzrasta između 13 i 19 godina, to jest, učenici dva poslednja razreda osnovnih  i srednjih škola, naročito gimnazija.
Ministarstvo obrazovanja i sporta  koristiće rezultate projekta u primeni strategije na teritoriji cele zemlje i u svim sektorima. NVO i nastavno osoblje će biti osposobljeni da učenike i omladinu podrže u njihovim opredeljenjima za  demokratske vrednosti i modele uloga.
GTZ projekat Transformacija konflikta i jačanje mladih u Srbiji u okviru projekta "Dobro došli u Nemačku" saradjuje sa Pedagoškim društvom Srbije na osnovu znanja, kompetencija i kapaciteta koje ova organizacija ima za promociju participacije mladih ljudi.
www.gtz.de/