O nama O Nemačkoj Putovanje u Nemačku Galerija Korisni linkovi Press Kontakt
Mapa
Willkommen in Deutschland
EU 2007
Kako konkurisati?
 
Ambasada SR Nemačke u Srbiji
BMZ
Pakt za stabilnost za JI Evopu
Drzavna kancelarija Bavarske
Evropski pokret u Srbiji
GIZ
Bayhost
BMZ
Politicke fondacije
 
 
Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GIZ)
O organizaciji
Nemačka organizacija za tehničku saradnju - GIZ d.o.o. (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH ) je organizacija koje posluje u celom svetu u okviru međunarodne saradnje sa ciljem održivog razvoja. GIZ nudi perspektivna rešenja za politički, ekonomski, ekološki i socijalni razvoj u globalizovanom svetu. Pod teškim okolnostima pruža podršku kompleksnim reformama i procesima promena. Njegov cilj je održivo poboljšanje uslova za život ljudi.
Naši nalogodavci
GIZ je organizacija na saveznom nivou sa sedištem Bonu i Ešbornu kod Frankfurta na Majni. Osnovano je 1975. kao preduzeće iz privatnog sektora. Njegov glavni nalogodavac je Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj (BMZ). Pored toga, radi i za druge savezne resore, za vlade drugih zemalja, za međunarodne nalogodavce, kao i Evropsku komisiju, Ujedinjene nacije ili Svetsku banku, ali i preduzeća iz privatnog sektora. GIZ svoje zadatke izvršava na dobrotvornoj osnovi. Viškovi se isključivo ponovo koriste za sopstvene projekte u okviru međunarodne saradnje sa ciljem održivog razvoja.
GIZ – aktivni u celom svetu
U preko 130 zemalja u Africi, Aziji, Južnoj Americi, u zemljama u tranziciji iz istočne Evrope i novim nezavisnim državama nastalim na području bivšeg Sovjetskog saveza, preduzeće zapošljava skoro 17.000 saradnika i saradnica, od čega oko 70% čine domaći kadrovi. GIZ ima preko 90 kancelarija u svetu koje deli sa drugim Nemačkim organizacijama.
U Nemačkoj GIZ ima oko 1 110 zaposlenih, 700 eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti, 455 (returning experts) stručnjaka i 800 volontera koji učestvuju na razmenama širom sveta. GIZ je uvek spreman za nove izazove i projekte što svedoči i obim poslovanja od oko 1.85 biliona evra. (podaci iz 31. decembra 2010).
www.giz.de/