O nama O Nemačkoj Putovanje u Nemačku Galerija Korisni linkovi Press Kontakt
Mapa
Willkommen in Deutschland
EU 2007
Kako konkurisati?
 
Ambasada SR Nemačke u Srbiji
BMZ
Pakt za stabilnost za JI Evopu
Drzavna kancelarija Bavarske
Evropski pokret u Srbiji
GIZ
Bayhost
BMZ
Politicke fondacije
 
 
Evropski pokret u Srbiji
Evropski pokret u Srbiji (EPuS) je samostalna i dobrovoljna društvena organizacija građana Srbije. Osnovan 1992. godine kao nevladina, nepartijska i neprofitna organizacija, Evropski pokret je nezavisna ustanova demokratskog javnog mnjenja i oblik okupljanja građana koji se zalažu za miroljubivu, demokratsku, evropsku integraciju, kao i za demokratsku i modernu Srbiju kao deo Evrope.
Od 1993. godine, Evropski pokret u Srbiji postao je punopravni član Međunarodnog evropskog pokreta koji se ubraja u međunarodne nevladine organizacije sa velikom tradicijom i značajnim idejnim uticajem na političke činioce u evropskim državama.
Misija
Osnovna misija je uticanje na javnost u Srbiji da se angažuje u stvaranju demokratskog, višestranačkog društva, u ostvarivanju jednakosti među ljudima i njihovim zajednicama i promocija evropskih vrednosti i tekovina, uz podržavanje procesa i pojava u Srbiji koji tome vode.
EPuS kao deo Međunarodnog evropskog pokreta u svom delovanju polazi od punog poštovanja ljudskih vrednosti, sloboda i prava; ostvarivanja vladavine prava i uvažavanja različitosti, kao i od svih onih civilizacijskih vrednosti na kojima je utemeljen Savet Evrope.
U saradnji sa svima koji podržavaju ova opredeljenja, EPuS radi na stvaranju političkih i drugih uslova za ulazak naše zemlje u EU. To podrazumeva obnavljanje i normalizaciju pokidanih veza sa evropskim zemljama, posebno sa bivšim jugoslovenskim republikama.
Ciljevi Evropskog pokreta u Srbiji:
Učlanjivanje naše zemlje u sve evropske institucije i organizacije
Širenje ideje evropskog ujedinjenja u Srbiji, unapređivanjem kulturne, političke i ekonomske saradnje među  građanima, narodima, regijama i državama Evrope, u cilju stvaranja Sjedinjenih država Evrope
Demokratska, federalna Evropa, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi sposobna da štiti i razvija ljudska prava
Uticanje na javnost Srbije da svoje angažovanje usmeri ka demokratskoj tranziciji Srbije
www.emins.org