O nama O Nemačkoj Putovanje u Nemačku Galerija Korisni linkovi Press Kontakt
Mapa
Willkommen in Deutschland
EU 2007
Kako konkurisati?
 
Ambasada SR Nemačke u Srbiji
BMZ
Pakt za stabilnost za JI Evopu
Drzavna kancelarija Bavarske
Evropski pokret u Srbiji
GIZ
Bayhost
BMZ
Politicke fondacije
 
 
Ambasada SR Nemačke Beograd
Ambasada SR Nemačke u Beogradu je jedno od 226 diplomatsko-konzularnih predstavništava Savezne Republike Nemačke. Ona podstiče odnose sa Srbijom u oblasti politike, privrede, kulture i nauke.
Nemačka ambasada u Srbiji prati i analizira unutrašnju i spoljnu politiku Srbije i održava kontakte sa srpskim i međunarodnim političkim institucijama. Ona unapređuje ekonomske odnose, podržavajući, na primer, nemačke firme koje su zainteresovane da investiraju u Srbiji. Pored toga, ambasada izdaje vize za putovanja u Nemačku i podstiče odnose u oblasti kulture, na primer, razmenu mladih ljudi.
Savezna Republika Nemačka ima oko 82 miliona stanovnika, od kojih je cca. 7,3 miliona stranog porekla. Nemačka je uspela da po završetku Drugog svetskog rata uspostavi stabilnu, tolerantnu i ekonomski uspešnu demokratiju koja ima svoje čvrsto mesto u Evropi.
Nemačka je i omiljena turistička destinacija koja pruža veliki broj značajnih kulturnih znamenitosti i prirodnih lepota. Nemačka ima izuzetno razvijenu infrastrukturu: Od Hamburga do Minhena i od Kelna do Berlina – svugde se stiže brzo i jednostavno.
Jedan od prioriteta nemačke i evropske politike prema Srbije će i ubuduće biti podrška kursu političkih i ekonomskih reformi u cilju dalje stabilizacije zemlje.
www.belgrad.diplo.de