O nama O Nemačkoj Putovanje u Nemačku Galerija Korisni linkovi Press Kontakt
Mapa
Willkommen in Deutschland
EU 2007
Kako konkurisati?
 
Događaji
Događaji 2011
Sa putovanja
Sa putovanja
Sa prethodnih putovanja
 
 
 
 
Putovanje u Nemačku 2011
Galerija - aktuelni događaji
SUSRET STUDENATA, UČESNIKA PROGRAMA 2011. GODINE
14. februar 2012.
U konzulatu ambasade Nemačke, 13. februara su se okupili studenti kako bi razmenili iskustva i utiske o učešću na programu "Dobrodošli u Nemačku 2011".
Studente su pozdravili:
 • NJ. E. Volfram Mas, ambasador SR Nemačke
 • Ivan Knežević, zamenik generalnog sekretara Evropskog pokreta u Srbiji
Sastanku su, osim 60 učesnika programa koji su boravili u Nemačkoj u oktobru i novembru prošle godine, prisustvovali i predstavnici nemačkih političkih fondacija u Srbiji i partneri iz Bavarskog akademskog centra za centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu.
Studenti su delili svoja iskustva i utiske o boravku u Nemačkoj, koje su mnogi predstavili na kreativan i multimedijalan način, i dali ocene kvaliteta i značaja programa za njihovo dalje akademsko i profesionalno usavršavanje.
Pogledajte fotografije.
 
proslavljen 5. roĐendan programa "DobrodoŠli u NemaČku"
9. decembar 2011.
U Studentskom kulturnom centru proslavljen 5. rođendan programa "Dobrodošli u Nemačku".
Pogledajte fotografije.
 
5. roĐendan programa „DobrodoŠli u NemaČku“
9. decembar 2011. u 12 časova
Proslava 5. rođendana programa „Dobrodošli u Nemačku“ održaće se 9. decembra u 12 časova u Studentskom kulturnom centru (Kralja Milana 48).
Na svečanosti govore:
 • NJ.E. Wolfram Mass, ambasador SR Nemačke
 • Prof. Dr Vlastimir Matejić, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji
 • Marko Vranješ, alumnista programa
 • Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Ambasadom Savezne Republike Nemačke realizuje program „Dobrodošli u Nemačku“ od 2007. godine i nemačkog predsedavanja Savetom EU. Od tada je ukupno 300 društveno angažovanih studenata iz Srbije boravilo u studijskim posetama Nemačkoj i upoznalo se sa društvenim, političkim, kulturnim i obrazovnim sistemom zemlje. Akademci su, tokom dve nedelje boravka u Nemačkoj, obilazili Berlin, Regenzburg, Bon i Minhen, a od institucija Ministarstva spoljnih poslova i ekonomske saradnje i razvoja, Bundestag, sedišta nemačkih političkih fondacija i univerzitet u Regenzburgu.
  Na konkurse su, svake godine, mogli da se prijave studenti koji su, osim odličnog akademskog uspeha, postigli i visok nivo društvene aktivnosti bavljenjem humanitarnim ili volonterskim radom, radom u organizacijama građanskog društva, sindikatima i političkim partijama.
  Rezultati ankete sprovedene među alumnistima pokazuju da je posle učešća u programu „Dobrodošli u Nemačku“, 20% njih nastavilo svoje usavršavanje u zemlji ili inostranstvu, 70% je nastavilo i pojačalo svoj društveni angažman, a 50% njih se zaposlilo.
  Projekat se realizuje uz podršku: Vlade Savezne Republike Nemačke (Savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Nemačko Ministarstvo inostranih poslova), Nemačke organizacije za tehničku saradnju GIZ, Državne kancelarije pokrajine Bavarske, Bavarskog Univerzitetskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Evropu, BAYHOST (Regensburg, DEU) i nemačkih političkih fondacija: Fridrih Ebert, Konrad Adenauer, Hajnrih Bel, Fridrih Nauman i Hans Zajdel.
   
  DRUGA GRUPA STUDENATA U BERLINU (FOTO)
  22. novembar 2011.
  Druga grupa od trideset studenata, učesnika programa "Dobrodošli u Nemačku", boravi u Berlinu.
  Pogledajte fotografije.
   
  PRIPREMNI SASTANAK ZA DRUGU GRUPU STUDENATA KOJA PUTUJE U NEMAČKU (FOTO)
  27. oktobar 2011.
  U nemačkoj ambasadi je održan pripremni sastanak druge grupe od trideset studenata, izabranih na konkursu "Dobrodošli u Nemačku" koji 11. novembra kreću na dvonedeljno putovanje u ovu zemlju. Predstavnica nemačke ambasade Urlike Altman i Svetlana Stefanović iz Evropskog pokreta u Srbiji su studente detaljnije upoznali sa društvenim, političkim i kulturnim osobenostima Nemačke i sa programom putovanja.
  Pogledajte fotografije.
   
  STUDENTI U BERLINU (FOTO)
  20. oktobar 2011.
  Trideset studenata, učesnika programa „Dobrodošli u Nemačku“, boravi u Berlinu.
  Pogledajte fotografije.
   
  PRIPREMNI SASTANAK ZA PRVU GRUPU STUDENATA KOJA PUTUJE U NEMAČKU
  06. oktobar 2011.
  U nemačkoj ambasadi održan je pripremni sastanak prve grupe od trideset studenata, izabranih na konkursu "Dobrodošli u Nemačku" koji 14. oktobra kreću na dvonedeljno putovanje u ovu zemlju.
  Studente je najpre pozdravio ambasador SR Nemačke Volfram Mas nakon čega su ih ataše Urlike Altman, i menadžerka projekta Svetlana Stefanović detaljnije upoznali sa društveno političkim i kulturnim osobenostima, i sa programom puta koji će, između ostalog, obuhvatiti, posetu Ministarstvima spoljnih poslova i ekonomske saradnje i razvoja, nemačkim političkim fondacijama, turistički obilazak Berlina i posetu Univerzitetu u Regensburgu. Takođe, za studente će biti organizovan i prijem u ambasadi Srbije u Berlinu.
  Konkurs „Dobrodošli u Nemačku“ su Ambasada Savezne Republike Nemačke i Evropski pokret u Srbiji raspisali petu godinu za redom sa ciljem da se omogući da novih 60 društveno aktivnih studenata osnovnih i master studija, u dve grupe, u oktobru, odnosno novembru, provedu dve nedelje u studijskoj poseti Nemačkoj. Cilj je da studenti upoznaju ovu državu osnivača Evropske unije, kao i njene političke, ekonomske i kulturne osobenosti.
  Projekat „Dobrodošli u Nemačku“ Evropski pokret u Srbiji sprovodi uz podršku nemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ), Ministarstva inostranih poslova, državne kancelarije pokrajine Bavarske, Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ), Bavarskog Univerzitetskog centra za srednju, istočnu i južnu Evropu (BAYHOST) i nemačkih političkih fondacija (Konrad Adenauer, Friedrich Ebert, Friedrich Naumann, Heinrch Boll i Hanns Seidel).
  Pogledajte fotografije sa događaja.
   
  Otvoren konkurs “DobrodoŠli u NemaČku“ u ambasadi NemaČke
  22. jun 2011.
  Evropski pokret u Srbiji i Ambasada Nemačke u Srbiji raspisali su danas konkurs "Dobrodošli u Nemačku 2011" za društveno aktivne studente osnovnih i master studija svih univerziteta u Srbiji.
  Na konkursu, koji je raspisan petu godinu za redom, biće izabrano 60 studenata koji će u dve grupe u oktobru i novembru boraviti po dve nedelje u Nemačkoj.
  Uslovi za prijavljivanje na konkurs su starost do 25 godina, prosečna ocena osam i više, i posebno društveni aktivizam studenata - humanitarni ili volonterski rad, članstvo ili saradnja sa nevladinim organizacijama, sindikatima, političkim partijama, kao i obavezno znanje engleskog jezika.
  Studenti izabrani na konkursu boraviće nedelju dana u Berlinu i nedelju dana u Bavarskoj.
  Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas i generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Maja Bobić potpisali su u Ambasadi Nemačke sporazum o dodeli neophodnih sredstava za projekt.
  Mas je ponovio da Nemačka podržava put Srbije ka EU, između ostalog i projektima poput "Dobrodošli u Nemačku" čiji je cilj da mladi iz Srbije upoznaju svoje kolege u zemlji osnivaču EU i život u Nemačkoj.
  Maja Bobić podsetila je da se projekt sprovodi petu godinu za redom i da je u Nemačkoj od 2007. godine boravilo oko 400 studenata i srednjoškolaca.
  Program se sprovodi uz podršku nemačkog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj i Ministarstva spoljnih poslova Nemačke, Bavarskog Univerzitetskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Evropu (BAYHOST), Državne kancelarije Bavarske i nemačkih političkih fondacija.
  Pogledajte fotografije sa događaja.
   
  OTVARANJE KONKURSA “DOBRODOŠLI U NEMAČKU”
  21. jun 2011.
  Konkurs za društveno-aktivne studente svih univerziteta u Srbiji "Dobrodošli u Nemačku 2011" biće otvoren u sredu, 22. juna u ambasadi Nemačke sa početkom u 10 sati.
  Na otvaranju će govoriti:
 • NJ.E. Wolfram Mass, ambasador SR Nemačke
 • Maja Bobić, generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji
 • Alumni studenti
 •  
   

   

   
   

   

   
  Aktuelni događaji:
  Copyright © 2007 dobrodosliunemacku.org