O nama O Nemačkoj Putovanje u Nemačku Galerija Korisni linkovi Press Kontakt
Mapa
Willkommen in Deutschland
EU 2007
Kako konkurisati?
 
Arhiva 2011
 
 
 
 
Putovanje u Nemačku 2008

Srednjoškolci od 15 do 19 godina

UU okviru projekta „Dobrodošli u Nemačku“  Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GTZ) u saradnji sa Nemačkim saveznim ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) poslaće do 150 učenika srednjih škola iz Srbije na studijsko putovanje u Nemačku u periodu od dve godine 2007-08.

U ovoj fazi projekta, putovanja na koja ide oko 40 učenika će se odvijati u oktobru i decembru 2008. godine.

Grupa učenika koja je prošla obuku za vršnjačku medijaciju i za vršnjačku edukaciju boravila je u Erfurt, Turingen, od 11. – 18. oktobra 2008.

Grupa učenika koja se obrazuje u profilima Poslovni administrator i Finansijski administrator ići će u Mosbah, pokrajina Baden-Wurttemberg, u decembru 2008.

Cilj projekta je da se mladim ljudima omogući da prošire svoja intelektualna, društvena i kulturološka znanja kroz posete partnerskim odeljenjima u nemačkim srednjim i ekonomskim školama kao i omladinskim centrima.

Program razmene učenika nadograđuje se na strukturu i iskustvo dva GTZ-ova projekta koja su deo programa nemačke razvojne saradnje u Srbiji. Oba projekta, to jest „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja“ i „Transformacija sukoba i osnaživanje mladih“ sprovode se u saradnji sa Ministarstvom prosvete.i Ministarstvom omladine i sporta U nastavku ćemo vam kratko predstaviti projekat Transformacija sukoba i osnaživanje mladih i  aktivnosti u okviru projekta „Dobrodošli u Nemačku“.

 

Informacije o putu u Mosbah koji organizuje GTZ projekat Reforma srednjeg stručnog obrazovanja >>

Informacije o putu u Erfurt koji organizuje GTZ projekat Transformacija sukoba i osnaživanje mladih (CTYE) >>